Rollade met appeljam en verse kruiden

    Rollade met appeljam en verse kruiden

    1keer bewaard
    1uur45min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Een sappige varkensrollade gevuld met verse kruiden (peterselie en bieslook) en appeljam. Een bijzondere variant van een gewone rollade en erg geschikt voor een feestelijke gelegenheid!

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 rollade

    • 2 kilo doorregen varkensvlees (of varkensfilet)
    • 1 grote ui
    • 5 teentjes knoflook
    • 4 takjes verse peterselie
    • bosje bieslook
    • 200 gr paneermeel
    • 1 ei
    • zout
    • peper
    • 2 eetlepels appeljam
    • 1 eetlepel citroensap
    • 2 eetlepels mosterd
    • boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur30min  ›  Klaar in:1uur45min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ovenschaal of braadslee in.
    2. Snij het vlees zo in, dat je een mooie rechthoekige lap vlees hebt, makkelijk om op te rollen.
    3. Snij de ui en 3 teentjes knoflook fijn. Bak deze in een beetje boter in een koekenpan op laag vuur.
    4. Hak de peterselie en bieslook fijn, meng met paneermeel en het ei en voeg dan de ui en knoflook toe. Breng de vulling op smaak met peper en zout.
    5. Pers de twee resterende teentjes knoflook uit en meng met de appeljam, citroensap en mosterd. Besmeer hiermee de lap vlees en leg er vervolgens de kruidenvulling op.
    6. Rol het vlees stevig op en bind vast met keukentouw. Leg de rollade in de ingevette ovenschaal en verdeel er nog wat kleine blokjes boter over.
    7. Zet de schaal in de oven en bak de rollade in ongeveer 1,5 uur bruin en gaar.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren