Soesjes met ham en kaas

    Soesjes met ham en kaas

    6keer bewaard
    40min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk borrelhapje dat je vantevoren kan bereiden. luchtige soesjes gemaakt met kleine blokjes ham en geraspte oude kaas.

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 50 gr boter
    • 100 ml water
    • 50 gr bloem
    • 2 eieren
    • 3 takjes peterselie, fijngesneden
    • 75 gr ham (in kleine blokjes gesneden)
    • 100 gr geraspte kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een bakplaat in of bekleed met bakpapier.
    2. Smelt de boter met het water in een steelpannetje op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en breng aan de kook onder voortdurend roeren. Blijf roeren tot het deeg van de pan loslaat. Haal de pan van het vuur.
    3. Voeg de eieren een voor een toe aan de pan en mix dit na elke toevoeging goed door het deeg (met een handmixer). Meng vervolgens de hamblokjes, kaas en peterselie door het deeg.
    4. Schep met behulp van twee lepels 24 bergjes van het deeg op deingevette bakplaat.
    5. Bak de soesjes in ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven bruin en gaar. De soesjes moeten heel licht aanvoelen. Laat ze afkoelen op een rooster. Bewaren in een luchtdichte trommel.
    6. Je kunt de soesjes op de dag van gebruik in 5 minuten opwarmen in een voorverwarmde oven op 200°C.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    1

    beetje zout erbij +/- 1/4 theelepel. ook doe ik er achterham bij die ik in kleine stukjes snij of scheur (ongeveer 1,2x zoveel als hoeveelheid boter). verhouding ham en (pittige geraspte) kaas is ongeveer gelijk bij mij. Wat het net iets pittiger maakt en nog lekkerder - 02 aug 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren