Ontbijtwafels

    Ontbijtwafels

    9keer bewaard
    30min


    104 personen hebben dit gemaakt

    Om tijd te besparen kun je het beslag de avond tevoren maken. Ik bestrooi de wafels met bosbessen of noten, net voor ik het ijzer sluit. Zeer geschikt als weekendontbijt of verjaardagsverrassing!

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 1/2 theelepel droge gistkorrels
    • 2 eetlepels warm water (45°C)
    • 250 gr bloem
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 1 theelepel baksoda
    • 1 eetlepel kristalsuiker
    • 1/2 theelepel zout
    • 3 eieren
    • 450 ml karnemelk
    • 2 eetlepels plantaardige olie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. In een kommetje warm water gist oplossen en in ong. 10 minuten romig laten worden.
    2. Bloem, bakpoeder, baksoda, suiker en zout in een grote kom vermengen.
    3. Maak een kuiltje in het midden en voeg daaraan gistmengsel, eieren, karnemelk en plantaardige olie toe; gladroeren.
    4. Het beslag in een heet wafelijzer schenken en in ong. 3 minuten goudbruin bakken. Heet opdienen.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren