Koude kipsalade

    Koude kipsalade

    11keer bewaard
    1uur25min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Koude kip salade. Lekker op een broodje, cracker of toastje.

    keeslies Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 5 

    • 500 gr kipfilet
    • 250 ml ananas in blik
    • 250 gr champignons, in stukjes
    • 1/2 ui, snipperen
    • 80 gr doperwten, of meer naar smaak
    • 2 bananen, in stukjes
    • 2 zoete appels, in stukjes
    • zout en peper, naar smaak
    • 30 gr mayonaise van Calvé® of naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Extra tijd: 1uur in de koelkast  ›  Klaar in:1uur25min 

    1. Bak de kipfilet in een koekenpan goudbruin en gaar. Laat afkoelen en snij de kip in stukjes. Bak de champignons samen met de ui in dezelfde pan gaar.
    2. Kook de doperwten gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    3. Meng de kip, stukjes ananas, champignons, ui, doperwten, bananen en zoete appel in een kom samen. Maak een sausje van de mayonaise, zout, peper, en eventueel een beetje ananassap. Roer de dressing door de kipsalade. Zet de kipsalade minimaal 1 uur in de koelkast.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren