Kip met bruine bonen

    Kip met bruine bonen

    3keer bewaard
    2uur10min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een lekkere stoofschotel met kip, spek en bruine bonen. Klaargemaakt in een Römertopf, een poreuze aardewerken schaal met deksel, die je eerst in water weekt en dan in de oven zet. Lekker met andijviesla of tomatensalade.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 (1200 gr) kip
    • 1 grote ui
    • 100 gr ontbijtspek
    • 1/2 Spaanse peper
    • 1/2 liter bruine bonen uit een pot
    • 1 theelepel tijm
    • 1 eetlepel olie
    • 50 ml witte wijn
    • zout en peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur10min 

    1. Stroom de kip onder koud water af en dep droog met keukenpapier. Pel de ui en snipper hem. Snijd de spek in stukjes. Was de Spaanse peper, verwijder de zaadjes en snijd klein. Giet tenslotte de bonen af.
    2. Meng de ui, spek, Spaanse peper en bonen door elkaar in een kom.
    3. Zet de Römertopf ongeveer 10 minuten in een bak met koud water. Bestrooi de kip met zout, peper en tijm. Bestrijk met olie en leg dan de kip in de Römertopf. Voeg de wijn toe.
    4. Zet de schaal met deksel erop in een koude oven die je aanzet op 250°C. Smoor de kip gaar in 50 minuten. Schep dan het bonenmengsel er omheen en zet nog eens 30 minuten in de oven met de deksel erop. Haal dan de deksel eraf en zet nog 10 minuten in de oven zodat de kip goudbruin wordt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren