Boemboe roedjak

    Boemboe roedjak

    5keer bewaard
    35min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk Indonesisch rundvleesgerecht, lekker met rijst.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 600 gr bieflappen
    • 2 theelepels trassi
    • 10 theelepels sambal
    • 1/2 eetlepel bruine suiker
    • 2 cm laos
    • 3 djeroek peroetbladeren
    • 100 ml ketjap manis
    • 200 ml tamarindewater
    • 100 ml water
    • 150 ml olie
    • zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Schil de laos en hak fijn. Wrijf de trassi en laos fijn in een vijzel. Roer de sambal erdoor en fruit dit mengsel in de olie.
    2. Voeg de suiker, djeroek peroet, ketjap manis, water en tamarinde toe. Laat pruttelen. Bak dan het vlees op hoog vuur in wat olie gaar. Doe het kruidenmengsel erbij en laat sudderen, totdat de smaken goed gemengd zijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren