Sambal goreng babi

    Sambal goreng babi

    4keer bewaard
    55min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een pittig Indonesisch varkensvleesgerecht.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 500 gr varkensvlees, gesneden
    • 4 eetlepels ketjap
    • 4 grote uien, fijn gesneden
    • stukje trassi
    • 2 eetlepels sambal
    • 4 eetlepels gemberpoeder
    • 2 kopjes (ong. 250 ml) water
    • zout, peper en nootmuskaat

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:55min 

    1. Wrijf het varkensvlees in met zout, peper en nootmuskaat. Roer er de ketjap erdoor en laat dit een tijdje marineren.
    2. Verwarm wat olie in een koekenpan en fruit de ui, trassi, sambal, en gember hierin. Voeg dan het vlees toe en laat het geheel goed bruin worden.
    3. Voeg dan het water toe en laat het geheel een half uur sudderen, zodat je een dikke ingekookte saus krijgt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren