Marokkaanse ksra

    Marokkaanse ksra

    21keer bewaard
    2uur20min


    28 personen hebben dit gemaakt

    Dit heerlijke platte brood wordt meestal bij tajine, een pittige Marokkaans stoofschotel, gegeten.

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • 200 ml water
    • 300 gr bloem
    • 100 gr griesmeel
    • 1 theelepel anijszaad
    • 1 1/2 theelepel zout
    • 1/2 theelepel kristalsuiker
    • 2 theelepels droge bakkersgist
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 1 eetlepel sesamzaad, optioneel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 2uur  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:2uur20min 

    1. Water, bloem, griesmeel, anijs, zout, suiker en gist volgens de gebruiksaanwijzing aan de broodmachine toevoegen. Selecter het deegmenu en druk op Start. Olijfolie en sesamzaad nog niet toevoegen.
    2. Als de deegcyclus is afgerond het deeg uit de broodmachine halen en de lucht eruit slaan. Het deeg in 2 porties verdelen en die tot ballen vormen. Rol elke bal uit tot een platte cirkel van 1,5 cm dikte en leg deze op een licht met bloem bestrooide bakplaat. Met een schone theedoek afdekken en in ong. 30 minuten tot een verdubbeld volume laten rijzen.
    3. De oven voorverwarmen op 200°C/gasstand 6. De bovenkant van elk brood met olijfolie bestrijken en eventueel sesamzaad erover strooien. Met een vork gaatjes in de bovenkant van het brood prikken.
    4. 20-25 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot de broden goudkleurig zijn en hol klinken als je er tegen klopt. Warm of afgekoeld serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    1

    - Gewaardeerd op - 29 sep 2013

    KarinNijst
    0

    Hoe werkt dit zonder broodbakmachine? - 11 jul 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren