Rempah

    Rempah

    7keer bewaard
    30min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijke Javaanse gehaktballetjes met kokos.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 300 gr gehakt
    • 100 gr geraspte kokos
    • 1 ui, gesnipperd
    • 1 teen knoflook, geperst
    • 2 theelepels ketoembar
    • 1 theelepel djinten
    • zout
    • 1 ei
    • Voor de saus
    • 1 stuk sereh
    • 4 daon djoeroek
    • 4 daon salam
    • vocht waar de kokos in geweekt is

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Week de kokos in 150 ml water, knijp uit en bewaar het vocht.
    2. Meng het gehakt, uitgelekte kokos, ui, knoflook, ketoembar, djinten, zout en het ei in een kom en draai er gehaktballetjes van. Laat de gehaktballetjes een uur in de koelkast staan.
    3. Bak de gehaktballetjes gaar in wat olie. Meng de saus-ingrediënten, voeg bij de gehaktballetjes en laat indikken. Eet smakelijk!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren