Kalio

    Kalio

    3keer bewaard
    3uur20min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een heerlijk Indonesisch rundvleesgerecht.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 2 tot 3 uien, gesnipperd
    • 2 teentjes knoflook
    • stukje koenir (vingerlengte)
    • 3 plakjes laos
    • 3 plakjes djahé
    • 4 blaadjes djeroekpoeroet
    • 4 blaadjes salam
    • 2 bladen koenjit
    • 1 stengel sereh (of een halve grote)
    • sambal
    • lombok
    • 2 theelepels kardamom
    • 1/2 pak santen
    • 1 kg rundvlees
    • zout naar smaak
    • 2 aardappels, in blokjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 3uur  ›  Klaar in:3uur20min 

    1. Bak de ui, knoflook, koenir, laos, djahé, djeroekpoeroet, salam, koenjit en sereh. Als het gaar is voeg je de sambal, lombok en kardamom toe. Bak het weer gaar.
    2. Voeg dan de santen met 250 ml water toe, laat de santen indikken (de olie komt los). Voeg dan het vlees toe en laat dit gaar sudderen. Pas op dat het niet aanbrandt, voeg eventueel meer water toe.
    3. Voeg de laatste 3 kwartier de rauwe aardappelblokjes toe, als de olie naar boven komt is het gerecht klaar.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren