Chocoladecake met bieten

    Chocoladecake met bieten

    9keer bewaard
    45min


    102 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk smeuïge chocoladecake. Het geheime ingrediënt is gepureerde gekookte rode bietjes! De bieten maken deze cake ontzettend lekker en smeuïg. Bekijk de video van dit recept! Serveer het zo, of met ijs, of een laagje chocoladeglazuur. Je kunt er ook cupcakes van maken, pas dan de baktijd aan, 15-20 minuten op dezelfde temperatuur zou moeten werken!

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 250 gr gekookte bietjes, gepureerd
    • 1/2 theelepel vanille extract
    • 300 gr kristalsuiker
    • 250 ml plantaardige olie
    • 3 eieren
    • 225 gr bloem
    • 1 1/2 theelepel baksoda
    • 1/4 theelepel zout
    • 6 eetlepels cacaopoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een bakvorm van 20x30 cm in en bestuif met bloem.
    2. Meng in een grote kom de gepureerde bieten, eieren, vanille, olie en suiker. Mix met een elektrische mixer op lage snelheid tot alles goed is gemengd.
    3. Meng in een andere kom de bloem, baksoda, zout en cacao. Voeg dit toe aan het bietenmensel en mix goed door. Schenk het beslag in de bakvorm.
    4. Bak de cake in 25 tot 30 minuten gaar. Laat afkoelen en bestrijk met je favoriete glazuur.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel Wat is baksoda?

    Video

    Bieten-chocoladecake
    Bieten-chocoladecake

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren