Inloggen Aanmelden

Chocoladecake met bieten

Een heerlijk smeuïge chocoladecake. Het geheime ingrediënt is gepureerde gekookte rode bietjes! De bieten maken deze cake ontzettend lekker en smeuïg. Bekijk de video van dit recept! Serveer het zo, of met ijs, of een laagje chocoladeglazuur. Je kunt er ook cupcakes van maken, pas dan de baktijd aan, 15-20 minuten op dezelfde temperatuur zou moeten werken!

Lenna

Ingrediënten
Porties: 24 

  • 250 gr gekookte bietjes, gepureerd
  • 1/2 theelepel vanille extract
  • 300 gr kristalsuiker
  • 250 ml plantaardige olie
  • 3 eieren
  • 225 gr bloem
  • 1 1/2 theelepel baksoda
  • 1/4 theelepel zout
  • 6 eetlepels cacaopoeder

Bereidingswijze
Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:45min 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een bakvorm van 20x30 cm in en bestuif met bloem.
  2. Meng in een grote kom de gepureerde bieten, eieren, vanille, olie en suiker. Mix met een elektrische mixer op lage snelheid tot alles goed is gemengd.
  3. Meng in een andere kom de bloem, baksoda, zout en cacao. Voeg dit toe aan het bietenmensel en mix goed door. Schenk het beslag in de bakvorm.
  4. Bak de cake in 25 tot 30 minuten gaar. Laat afkoelen en bestrijk met je favoriete glazuur.

Baksoda

Meer informatie vind je in het artikel Wat is baksoda?

Video

Bieten-chocoladecake
Bieten-chocoladecake

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties