Zalm in folie gebakken

    Zalm in folie gebakken

    2keer bewaard
    1uur5min


    12 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een mooi gerecht voor een speciaal etentje, een hele zalmfilet met citroenen en steranijs in folie in de oven gebakken. Bekijk ook de video van dit recept.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 middelgrote uien
    • 1 theelepel gedroogde marjolein
    • zout en peper naar smaak
    • 2 citroenen
    • 5 stuks hele steranijs
    • 75 ml water
    • 700 gr zalmfilet

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Verwarm de oven voor op 190°C.
    2. Snij de uien in halve cirkels. Doe de uien in een koekenpan met een scheutje olijfolie en bak ze zacht en bruin in ongeveer 10 minuten. breng op smaak met marjolein en een klein beetje zout. Zet opzij.
    3. Snij de citroenen in plakken en leg ze in een enkele laag in de koekenpan en bak ze op hoog vuur aan beide kanten lichtbruin, in ongeveer 3 minuten. Voeg de steranijs en water toe, breng aan de kook en haal dan van het vuur.
    4. Pak een braadslee of ovenschaal groot genoeg voor de hele zalmfilet en bedek deze ruim met aluminiumfolie, groot genoeg om hiermee de vis in te pakken. Leg de uien onderin en leg hierop de zalmfilet met de huidzijde naar onderen. Wrijf de zalm in met zout en peper.
    5. Leg nu een laag plakken citroen en steranijs op de zalmfilet. Vouw de randen van het folie om de zalm heen om er een pakketje van te vormen. Zorg dat de randjes goed dicht zitten.
    6. Bak de zalm 35 tot 40 minuten in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven, maak het pakketje open en serveer!

    Video

    Zalm in folie gebakken
    Zalm in folie gebakken

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren