Ajam smoor djawa (kipgerecht)

    1 uur 10 minuten

    Lekker Indonesisch kipgerecht, serveer met rijst of als onderdeel van een rijsttafel.


    4 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 hele kip
    • olie
    • 1 theelepel sambal
    • 2 uien, fijngesneden
    • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 1 theelepel laos
    • zout en peper
    • 3 eetlepels ketjap
    • 1 theelepel nootmuskaat
    • 1 kopje (235 ml) water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Maak de kip schoon en snijd in stukken. Bak hem vervolgens in de olie bruin.
    2. Meng de sambal, uien, knoflook, laos, zout, peper, ketjap en nootmuskaat. Wanneer de kip bruin is, doe je het kruiden-uien mengsel erbij, giet het kopje water erbij en laat alles in 45 minuten op een laag vuur gaar sudderen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren