Bumbu bali ikan

    Bumbu bali ikan

    5keer bewaard
    40min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een Indonesisch visgerecht, weer eens een andere manier om vis te bereiden.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 kabeljauw filets
    • 2 grote uien, fijn gesneden
    • 1 teentje knoflook
    • 1 klein blikje tomatenpuree (of 1 grote verse tomaat, fijngesneden)
    • sambal, naar smaak
    • peper en nootmuskaat
    • 2 theelepels laos
    • 2 theelepels ketoembar
    • 5 kemiri noten, fijngestampt
    • 1 blaadje daunsalam
    • beetje water
    • olie om te bakken

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Bestrooi de vis met een beetje zout. Bak de visfilets in wat olie bruin, haal ze uit de pan en houd ze vervolgens warm.
    2. Meng alle overige ingrediënten, behalve het water en het daunsalam blad, door elkaar en fruit het in een beetje olie tot de uien bruin zijn. Voeg dan een beetje water en het daunsalam blad toe en laat de saus indikken.
    3. Giet de saus over de vis en warm alles in het geheel weer op indien nodig.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren