Pittige uiensoep

    Pittige uiensoep

    1keer bewaard
    2uur20min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Lekkere pittige Franse uiensoep. Ik zet deze soep niet in de oven, maar dat kun je wel doen.

    keeslies Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 schenkel met vlees
    • 1,5 liter water
    • 1 bouillonblokje
    • 750 gr gesneden ui
    • 15 gr boter, of meer naar smaak
    • 1 klein blikje tomatenpuree
    • 1 Spaanse peper, in stukjes
    • 1 theelepel basilicum
    • 1 theelepel tijm
    • 1 theelepel oregano
    • 2 teentjes knoflook
    • 1/2 stokbrood
    • paar plakjes Gruyere kaas
    • zout en peper, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur20min 

    1. Trek een bouillon van de schenkel, het water, en het bouillonblokje. Laat ongeveer 1 tot 1,5 uur zachtjes koken. Haal de schenkel hierna uit de soep, verwijder het bot en zet het vlees opzij.
    2. Fruit de stukjes ui zachtjes in wat boter, ong. 20 minuten.
    3. Voeg de tomatenpuree toe aan de soep, roer goed door. Voeg ui, vlees, Spaanse peper, basilicum, tijm en oregano toe. Laat de soep nog 15 minuten zachtjes koken. Voeg knoflook toe. Breng de soep eventueel verder op smaak met zout en peper.
    4. Snij het stokbrood in stukjes en leg een plakje kaas op elk plakje. Serveer de soep met de stukjes stokbrood met kaas ernaast.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren