Zuurkool-ovenschotel

    Zuurkool-ovenschotel

    2keer bewaard
    40min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Een makkelijke en lekkere ovenshotel met zuurkool, verse rookworst, ananas en aardappelpuree.

    keeslies Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 kilo zuurkool
    • 500 gr uien
    • Puree van 1,5 kilo kruimige aardappelen
    • 750 gr rookworst
    • 250 gr rookspek
    • 300 gr rozijnen
    • 1 groot blik (ong. 400 gr) ananasstukjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 160°C. Kook de aardappelen en maak er puree van met boter, melk, peper en zout.
    2. Zuurkool gaarkoken op zacht vuur, ong. 30 minuten. De rookworst mee laten warmen. Spekjes uitbakken in een koekenpan. Meng de zuurkool met de spekblokjes.
    3. Uien snijden en fruiten in wat olie. Gewelde rozijnen toevoegen. Ananaspartjes toevoegen. Dit doorelkaar mengen.
    4. In een grote ovenschaal: dunne plakjes rookworst leggen. Daarop het mengsel ui, ananas en rozijnen. Daarop de zuurkool met spekblokjes. Afdekken met de aardappelpuree.
    5. De schotel in de voorverwarmde oven verwarmen, ong. 20 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren