Surinaamse kipkarbonade

    Surinaamse kipkarbonade

    5keer bewaard
    45min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een lekker Surinaams kipgerecht. Garam masala is een kruidenmengsel van o.a. komijn, kardemom en koriander. Je kunt deze kruiden ook zelf mengen.

    keeslies Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 stuks kipkarbonade
    • 4 eetlepels olie
    • 1 ui, fijngehakt
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 1/2 tot 1 verse Spaanse peper, gehakt en zonder zaadjes
    • 1 eetlepel garam masala
    • 230 ml bouillon (of tomatensap met selderij)
    • 2 eetlepels bleekselderij, gehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verhit de olie in een wok en bak hierin de kip rondom bruin. Neem de kip uit de wok en verpak deze in aluminiumfolie. Fruit de gehakte ui met kleingesneden knoflook, de kleingesneden peper (zonder pitjes) en de kruiden.
    2. Leg de kip terug in de wok (zonder aluminiumfolie) en giet het vocht erbij. Laat dit ong. 25 minuten stoven.
    3. Kook het vocht nog even in en bestrooi het gerecht met fijngeknipte selderij. Serveer hierbij gekookte kouseband en rijst met fijngesneden pepertjes.

    Tip

    Je kunt de kip ook vervangen door 8 drumsticks en voeg een beetje suiker toe als het te heet dreigt te worden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren