Natuurlijk wordt er in dit Franse gerecht met wijn gekookt. Haal een beetje Frankrijk in huis met deze Franse ovenschotel met zuurkool, ananas en rookworst.
Kook de zuurkool in eigen vocht en ongeveer 500 ml gaar, ong. 30 minuten. Giet de zuurkool af, doe terug in de pan, en giet hier de witte wijn overheen. Maak het blik ananasstukjes open, afgieten, en vervolgens de ananasstukjes bij de zuurkool doen en vermengen. Zet opzij.
Ondertussen rookworsten op zacht vuur opzetten, ong 10-15 minuten. Als ze gaar zijn, in plakjes snijden. Zet ook al de aardappelen op met wat zout. Maak hier een lekkere puree van als de aardappels gaar zijn (met boter, melk, zout en peper bijvoorbeeld).
Bak het gehakt rul in een grote koekenpan. Peper (of piri-piri), zout, wat nootmuskaat, knoflook, gesnipperde ui al bakkende toevoegen. Bakken tot het gehakt goed bruin is.
Beboter al naar gelang de grootte 1 of 2 vuurvaste ovenschotels. In de ovenschotel het gerecht in lagen opbouwen. Volgorde: laag rookworst, laag puree, laag gehakt, laag zuurkool met ananas, laag rookworst, laag puree.
Bedek de bovenste laag eventueel met losgeklopt ei en bestrooi met wat paneermeel. Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak ong. 45 minuten. Het gerecht is klaar als het een lichtbruin korstje heeft gekregen.
Je kunt het gerecht in de oven warm houden op 75°C, als je het niet gelijk wilt opdienen. Eet smakelijk!