Elzasser zuurkool

    Zuurkool, spek, worstjes, appel, en aardappelen. Een lekker Frans gerecht voor tijdens de wintermaanden.

    keeslies

    Zuid-Holland, Nederland
    2 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 750 gr zuurkool
    • 1 grote moesappel
    • 2 uien
    • 4 blaadjes laurier
    • 10 jeneverbessen
    • 2 bouillonblokjes
    • 4 Catelaanse worstjes
    • 300 gr rookworst
    • 300 gr pekelspek (of zuurkoolspek)
    • 300 gr mager rookspek (of speklappen)
    • 700 gr aardappelen, of zoveel als nodig
    • witte wijn (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5uur  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:6uur 

    1. Pekelspek van te voren weken in water. Dit geweekte spek 4 uur van te voren opzetten. 45 minuten voor opdienen Catelaanse worstjes toevoegen.
    2. Ui snipperen en fruiten in olie. (Ganzenvet is lekkerder). Appel schillen, in grove dobbelstenen snijden en 3 minuten meebakken. Zuurkool fijnsnijden en 3/4 toevoegen aan baksel, ong. 3 minuten meebakken (wat zuurkool achterhouden om op het laatst toe te voegen). Daarna baksel geheel in de pan met pekelspek en 30 minuten zacht laten meekoken. Rookworst meekoken. Jeneverbessen en laurierbladen toevoegen en eventueel witte wijn. Eventueel bouillonblokje erbij. Aardappelen koken, bijvoorbeeld krieltjes. Mager rookspek in plakken van ong. 5 mm snijden en bakken. Kunnen ook speklappen zijn.
    3. Zuurkool uit de pan scheppen op een schaal en daarna rest zuurkool toevoegen, dan wordt het knapperiger. Aardappels (eventueel versieren met peterselie) en vlees om de schaal draperen. Tafel dekken en aanvallen!
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 10 collecties