Mama's Italiaanse brood

    Mama's Italiaanse brood

    22keer bewaard
    1uur20min


    555 personen hebben dit gemaakt

    Een klassiek Italiaans brood dat met basisingrediënten als bloem, gist, suiker en water in de juiste verhouding een absolute voltreffer is. De gegeven hoeveelheden volstaan voor 3 broden, dus je kunt ze invriezen of aan vrienden geven.

    Ingrediënten
    Porties: 36 

    • 750 ml warm water (45°C)
    • 1 theelepel kristalsuiker
    • 1 eetlepel droog bakkersgist
    • 800 gr bloem
    • 1 eetlepel zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Suiker, gist en warm water in een grote kom vermengen en gist laten activeren.
    2. Iets meer dan de 1/2 van de bloem door het gistmengsel roeren en tot een glad deeg kneden.
    3. Afdekken en 15 minuten laten staan.
    4. Zout erdoor kneden en voldoende van de resterende bloem om een stevig deeg te maken. Kneed dit zacht en glad. Een kom met olie invetten, het deeg erdoor wentelen en tot verdubbeld volume laten rijzen (ik zet de kom in de oven met het lampje aan, de perfecte temperatuur om deeg te laten rijzen).
    5. Als het deegvolume is verdubbeld het deeg neerslaan en tot 3 dikke broden vormen. Zware bakplaten invetten en met griesmeel bestrooien. De broden op de bakplaten leggen, met een theedoek afdekken en laten rijzen.
    6. Eenmaal gerezen met een verstuiver water over de broden spuiten en in de voorverwarmde oven (230°C/gasstand 8) schuiven. Tijdens het bakken een paar keer met water bespuiten en omdraaien. De broden zijn gaar als ze goudbruin zijn en hol klinken als je tegen de onderkant klopt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren