Ouderwets lekkere rundergoulash

    Ouderwets lekkere rundergoulash

    3keer bewaard
    2uur15min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Dit is mijn recept uit 1974! Deze goulash is een lekker winters hoofdgerecht. Heerlijk met aardappelpuree, bijvoorbeeld.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr niet te magere runderlappen, in stukken gesneden
    • 125 gr boter of margarine
    • zout en peper
    • 2 grote uien
    • 1 groene of rode paprika
    • 1 eetlepel tomatenpuree
    • 4 theelepels paprikapoeder
    • 2 eetlepels bloem

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur15min 

    1. Bak de stukjes vlees met zout en peper samen met de stukjes ui even zachtjes aan. Strooi er de paprika en bloem erover, roer goed en bak het vlees mooi rood-bruin.
    2. Voeg de paprika toe en roerbak dit een paar minuten, roer er dan de tomatenpuree door en voeg dan warm water toe zodat alles onder water staat.
    3. Laat alles met de deksel op de pan zo'n 2 uur zachtjes sudderen. Serveer met aardappelpuree.

    Variatie:

    Roer vlak voor het opdienen een bekertje (125 ml) zure room of Bulgaarse yoghurt door het gerecht.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren