Telor belado

    Telor belado

    9keer bewaard
    25min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze eieren in een pittige rode saus dienen als een heerlijk voorgerecht, hapje of bijgerecht.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 6 eieren
    • 5 rode sjalotjes
    • 3 - 4 theelepels sambal oelek
    • stukje koenjit (2 cm) of 1 theelepel geelwortelpoeder
    • 2 eetlepels plantaardige olie
    • 1 eetlepel djeroek-limosap
    • zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Kook de eiren in 8 minuten hard en laat ze schrikken in koud water. Pel ze vervolgens.
    2. Pel de sjalotjes en snijd in plakjes. Schil de koenjit en maak deze fijn in een vijzel met een stamper samen met de sambal oelek tot een pasta en voeg zout naar smaak toe.
    3. Verhit een wadjan (wok) op hoog vuur en doe de olie erin. Draai het vuur lager en fruit de koenjit en sjalotjes 2 minuten op halfhoog vuur. Leg de eieren erin en laat ze sudderen tot de olie komt bovendrijven.
    4. Schep de eieren uit de saus, snijd ze doormidden en leg ze nog even met de gesneden kant naar beneden in de saus. Sprenkel het djeroek-limosap erover en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren