Hachee met cranberries

    Hachee met cranberries

    1keer bewaard
    2uur50min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een lekkere herfst-stoofschotel! Hachee met verse cranberries.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 kg runderlappen
    • zout en versgemalen peper
    • 2 eetlepels bloem
    • 50 gr boter
    • 500 gr rode uien, in halve ringen
    • 2 eetlepels rode wijnazijn (op kamertemperatuur)
    • 1 eetlepel rietsuiker
    • 2 blaadjes laurier
    • 2 kruidnagels
    • 750 ml donker bier (op kamertemperatuur)
    • 2 eetlepels grove mosterd
    • 150 gr verse cranberries

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 2uur30min  ›  Klaar in:2uur50min 

    1. Snijd de runderlappen in blokjes, bestrooi ze met zout en peper en bestuif ze rondom met bloem. Verwarm dan de boter en braad de vleesblokjes rondom bruin.
    2. Schep het vlees uit de pan en fruit de uien 5 minuten in het achtergebleven braadvet op een laag vuur. Voeg dan het vlees weer toe, samen met de azijn, suiker, laurier, kruidnagels en bier. Laat alles aan de kook komen.
    3. Zet het deksel op de pan en laat het vlees op laag vuur ongeveer 2,5 uur stoven tot het vlees gaar is. Breng op smaak met zout, peper en mosterd.
    4. Voeg de cranberries de laatste 30 minuten toe en laat ze zonder de deksel op de pan inkoken.

    Variatie

    In plaats van cranberries kun je ook gedroogde pruimen zonder pit gebruiken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren