Indische gehakttaart

    Indische gehakttaart

    11keer bewaard
    1uur15min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Een lekkere hartige taart met een Indonesich tintje. Deze gehakttaart wordt gemaakt met wortel en prei.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 zakje boemboe nasi goreng
    • 1 prei
    • 300 gr winterwortel
    • 150 gr ham (optioneel)
    • 500 gr rundergehakt
    • 2 eieren
    • 5 eetlepels paneermeel
    • 2 eetlepels ketjap manis
    • 2 theelepels sambal oelek
    • 1 pakje diepvries bladerdeeg
    • zout en peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Verwarm de oven voor op 225°C.
    2. Laat de boemboe in water wellen. Snijd de helft van de prei in dunne reepjes en dan in kleine stukjes. Snijd de andere helft van de prei in dunne ringen. Doe hetzelfde met de wortel, helft in kleine stukjes en helft in dunne reepjes.
    3. Meng het gehakt, 1 ei, de paneermeel, prei-stukjes, wortelstukjes, boemboe, ketjap, sambal en zout en peper naar smaak.
    4. Bedek een ronde taartvorm (doorsnede 24 cm) met het bladerdeeg en doe het gehaktmengsel erin, druk goed aan. Verdeel de preiringen en wortelreepjes erover en druk goed aan.
    5. Bestrijk met een losgeklopt ei en bedek met aluminiumfolie. Bak de taart 45 minuten in de oven. Haal dan de folie er af en bak nogmaals 10 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren