Kip van Ange

    Kip van Ange

    5keer bewaard
    1uur10min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk recept voor kippenpoten. Kan op de barbecue of gewoon in de pan.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 10 kippenpoten
    • sap van 1 limoen
    • 2 grote rode pepers (in stukjes)
    • 8 pimentkorrels
    • 1 bouillonblokje
    • 1 ui, in grote stukken
    • 140 gr (halve pot) piccalilly (bijv. van Heinz®)
    • 1 eetlepel bruine suiker
    • 0,5 theelepel gemalen nootmuskaat
    • 0,5 theelepel gemalen kruidnagel
    • 1 theelepel scherpe paprikapoeder
    • 3 eetlepels tomatenketchup
    • 150 ml ketjap
    • handjevol gedroogde pruimen (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Verwarm een dun bodempje olie in een brede pan (niet te heet!) en doe alle ingrediënten, behalve de kippenpoten, in de pan. Verwarm tot het pruttelt en doe de kippenpoten erbij. Zorg dat ze onder het mengsel staan of giet er anders wat water bij.
    2. Breng het aan de kook en als het kookt roer je en ruik je of er meer ketjap bij moet (150 ml ketjap op 50 ml water), het mag niet te dun worden.
    3. Laat alles 5 minuten koken, zet het gas uit en laat de kip afkoelen in de marinade.
    4. Bak de kippenpoten gaar op de bbq of in de pan. Laat eventueel gedroogde pruimen mee pruttelen als je ze in een pan klaarmaakt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    Bijzondere kruidencombinatie: die kende ik nog niet! - 14 mrt 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren