Pittige mosselen uit de wok

  20 minuten

  Eind jaren 70 van de vorige eeuw heb ik voor het eerst mosselen gegeten in het voormalig Joegoslavië. Deze werden niet gekookt maar direct in olie gegooid, in een wokvormige pan van een meter doorsnee. Ze werden als borrelhapje geserveerd in een strandtent. Later heb ik nog vele malen mosselen gegeten, o.a. in Frankrijk, waar een kok veel knoflook en pepers gebruikte, naast de traditionele mosselgroenten. Ik hou van pittig en de traditionele mosselgroenten en stoven in wijn of bier hoeft voor mij niet zo nodig, dus ben ik tot dit recept gekomen.


  19 personen hebben dit gemaakt

  Ingrediënten
  Porties: 4 

  • 1 grote ui
  • 4 flinke tenen knoflook
  • 1 rode en 1 groene peper
  • 4 ml. olijfolie (borrelglas)
  • 2 kilo mosselen

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

  1. Ui fijn snipperen.
  2. Knoflook fijn hakken.
  3. Pepers in dunne ringen snijden, zaadjes al dan niet verwijderen (schudden in een droge vergiet om zoveel mogelijk zaadjes te verwijderen).
  4. Mosselen schoonmaken en controleren.
  5. In een wok (ik gebruik hiervoor een gietijzeren wok) op hoog vuur de olie heet laten worden. De ui toevoegen en bakken tot ze glazig is. De knoflook en pepers toevoegen en 2 minuten meebakken. Vervolgens de mosselen toevoegen en met een schuimspaan omscheppen. Deksel op de wok. Iedere minuut even omscheppen. Na 2 à 3 minuten of zodra alle mosselen open zijn, de wok op tafel en opscheppen maar.
  6. Eventueel kunnen de mosselen in een schaal worden geschept en aan het kook/bakvocht een beker crème fraiche worden toegevoegd, om als saus te dienen.

  Tip

  Lekker met friet en een koud glas bier.

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (0)

  Beoordelingen in het Nederlands (0)