Pittige mosselen uit de wok

    Pittige mosselen uit de wok

    3keer bewaard
    20min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Eind jaren 70 van de vorige eeuw heb ik voor het eerst mosselen gegeten in het voormalig Joegoslavië. Deze werden niet gekookt maar direct in olie gegooid, in een wokvormige pan van een meter doorsnee. Ze werden als borrelhapje geserveerd in een strandtent. Later heb ik nog vele malen mosselen gegeten, o.a. in Frankrijk, waar een kok veel knoflook en pepers gebruikte, naast de traditionele mosselgroenten. Ik hou van pittig en de traditionele mosselgroenten en stoven in wijn of bier hoeft voor mij niet zo nodig, dus ben ik tot dit recept gekomen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 grote ui
    • 4 flinke tenen knoflook
    • 1 rode en 1 groene peper
    • 4 ml. olijfolie (borrelglas)
    • 2 kilo mosselen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Ui fijn snipperen.
    2. Knoflook fijn hakken.
    3. Pepers in dunne ringen snijden, zaadjes al dan niet verwijderen (schudden in een droge vergiet om zoveel mogelijk zaadjes te verwijderen).
    4. Mosselen schoonmaken en controleren.
    5. In een wok (ik gebruik hiervoor een gietijzeren wok) op hoog vuur de olie heet laten worden. De ui toevoegen en bakken tot ze glazig is. De knoflook en pepers toevoegen en 2 minuten meebakken. Vervolgens de mosselen toevoegen en met een schuimspaan omscheppen. Deksel op de wok. Iedere minuut even omscheppen. Na 2 à 3 minuten of zodra alle mosselen open zijn, de wok op tafel en opscheppen maar.
    6. Eventueel kunnen de mosselen in een schaal worden geschept en aan het kook/bakvocht een beker crème fraiche worden toegevoegd, om als saus te dienen.

    Tip

    Lekker met friet en een koud glas bier.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren