Mie kwa

    Mie kwa

    3keer bewaard
    3uur20min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Mie kwa is een heerlijke soep met sliertjes mie, die als ontbijt, voorgerecht of hoofdgerecht kan worden gegeten.

    keeslies Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1200 gr hele kip
    • 1 Chinese kool
    • 1 bleekselderij
    • 1 blik bamboo shoots
    • 100 gr taugé
    • 2 hardgekookte eieren
    • droge gefruite uitjes
    • 1 blikje champignons
    • 100 gr garnalen, of meer naar smaak
    • 1 eetlepel aardappelmeel, of naar behoefte
    • een beetje sambal, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 3uur  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:3uur20min 

    1. Trek van de kip een kippenbouillon. Laat de kip goed gaarkoken, ong. 2-3 uur. Haal de kip uit de bouillon, en laat afkoelen. Snij de groenten in stukjes van 1,5 cm. Zout deze en blancheer ze tot knapperige stukjes. De taugé afspoelen onder lauwwarm water. Bamboe shoots in dunne plakjes snijden. Groenten en bamboe in de bouillon doen (taugé nog niet!).
    2. Snij de selderij en prei in kleine plakjes (denk aan 1 stengel selderij per persoon ongeveer en 1/4 prei per persoon). Snij de Chinese kool fijn (1 kool is voor 6 personen). Hou deze groenten apart.
    3. Snij de gekookte eieren door de helft.
    4. Pluis de kip uit. Gooi botjes en huid weg. Zet de kip apart. Roer een eetlepel aardappelmeel door de bouillon en roer goed door.
    5. Kook de mie gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    6. Zet kommen klaar (liefst Chinese noodle kommen). Leg als eerste de mie in de kom, dan de groenten, afgewisseled met de stukjes kip en (voorgekookte) garnalen. Schenk de bouillon eroverheen tot aan de rand van de kom. Voeg tenslotte taugée toe, de uitjes en het halve ei. Voeg naar smaak sambal toe (optioneel).

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren