Ossenstaart

    Ossenstaart

    1keer bewaard
    3uur10min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Heerlijke gestoofde ossenstaart die zo van het bot valt.

    keeslies Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 4 kilo ossenstaart
    • 1 kilo uien
    • 500 gr doperwten
    • 500 gr wortels
    • 100 gr zilveruitjes
    • Deze smaakmakers naar smaak toevoegen
    • tomatenpuree
    • zout en peper
    • worcestersaus
    • maggi
    • vetsin
    • folie
    • laurier

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 3uur  ›  Klaar in:3uur10min 

    1. Ossenstaart snijden in stukken en de grote van de kleine scheiden, deze apart aanzetten met margarine tot deze goed bruin zijn.
    2. Tomatenpuree toevoegen en dit goed omscheppen om te voorkomen dat de tomatenpuree verbrandt.
    3. De grof gesneden uien toevoegen samen met de laulier en foelie.
    4. Als de ossenstaart door de puree mooi bruin gekleurd is water toevoegen tot deze onder staat.
    5. Nu ongeveer 3 uur laten stoven tot hij bijna van het bot afvalt.
    6. De doperwten,wortel,zilveruitjes toevoegen en op smaak brengen met de smaakstoffen.

    Enkele aanwijzingen:

    • Als verse spruitjes te gaar zijn iets kerrie toevoegen. • Het schoonmaken van de frituur kan nog wel eens problemen geven, daarom het laatste restje vet/olie verwijderen met meel zodat dit niet door de gootsteen hoeft worden gespoeld. • Het openen van een blik aspergus dient altijd van de onderzijde van het etiket te gebeuren zodat de koppen van de aspergus niet beschadigen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren