Moutabel

    (20)

    Moutabel is een verrukkelijke, pittige auberginedip afkomstig uit het Midden Oosten en heel populair in Syrië, Libanon en Palestinië. Het lekkerst op vers, warm pitabrood.


    24 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 64 

    • 4 middelgrote aubergines
    • 4 teentjes knoflook
    • handje verse basilicum
    • 2 groene chilipepers
    • 4 eetlepels tahini
    • 4 eetlepels vers citroensap
    • 1 theelepel zout
    • 1 takje verse munt
    • 1 theelepel olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. De oven voorverwarmen op 200°C/gasstand 6. Een bakplaat met een dun laagje olie invetten.
    2. De aubergines over de bakplaat verdelen en 30 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot ze zacht en geroosterd zijn.
    3. Knoflook, basilicum en chilipepers in een keukenmachine vermalen.
    4. Het vruchtvlees uit de aubergines lepelen en vermengen met het knoflookmengsel. Schillen weggooien.
    5. Schep de moutabel in een presenteerschaal en prak er met een vork tahini, citroensap en zout door. Garneren met munt en olijfolie.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (20)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren