Mozambicaanse tomatenchutney

    (10)
    30 minuten

    Deze Afrikaanse tomatenchutney uit oorspronkelijk uit Mozambique en wordt gemaakt van rijpe kerstomaten met lekker veel smaak.


    12 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 750 gr kerstomaatjes
    • 1 kleine ui, versnipperd
    • 1 lente-ui, versnipperd
    • handje gehakte verse koriander
    • 2 groene chilipepers, gehakt
    • zout naar smaak
    • 1 theelepel citroensap, of naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:30min 

    1. De kerstomaatjes in en pan met een bodempje water op matig hoog vuur aan de kook brengen. Laten koken tot de tomaten zacht en stukgekookt zijn.
    2. Ui, lente-ui, koriander en chilipeper in een kom vermengen, het geheel bij de hete tomaten scheppen en goed door elkaar roeren. Op smaak brengen met zout, peper en citroensap.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (10)

    Beoordelingen in het Nederlands (2)

    van
    1

    Andere ingrediënten gebruikt. Kleine Roma ipv cherry tomaatje gebruikt.  -  07 aug 2011

    van
    0

    Je moet wel van koriander houden. Smaakt overheerst nogal.  -  07 aug 2011

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 4 collecties