Mosselen in witte wijn

    Een heerlijk Bourgondisch gerecht, lekker met zelfgemaakte verse frietjes!


    2 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1,5 kg mosselen
    • 1 zakje mosselgroenten (wortel, ui en peterselie), heel fijngesneden
    • 100 ml witte wijn
    • 30 gr boter
    • 30 gr zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Kijk de mosselen goed na en haal de gekneusde eruit. Was de mosselen en leg ze met een bodempje kokend water in een brede pan.
    2. Voeg het zout, boter en de groenten toe en breng aan de kook. Schud goed om en laat koken tot alle mosselen open zijn (ongeveer 12 minuten). Serveer in de pan.

    Variant

    Gebruik in plaats van de wijn 100 ml Belgisch bier.

    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 5 collecties