Varkens saté

    Varkens saté

    3keer bewaard
    12uur40min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Lekker varkensvlees met zelfgemaakte satésaus.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 800 gr hamlappen
    • 1 eetlepel ketoembar
    • 1 theelepel gemalen witte peper
    • 1 of 2 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 1 eetlepel zonnebloemolie
    • beetje ketjap manis
    • beetje citroensap
    • Voor de saus
    • kleine handje gebakken ui
    • 1 of 2 teentjes knoflook
    • 1 eetlepel suiker
    • snufje zout
    • scheutje citroensap
    • pot pindakaas
    • scheutje ketjap manis, naar smaak
    • kokend water, zoveel als nodig

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Extra tijd: 12uur marineren  ›  Klaar in:12uur40min 

    1. Snijd de hamlappen in stukjes en leg ze in een schaal. Voeg de ketoembar, witte peper, knoflook, zonnebloemolie, ketjap (niet te veel ketjap, het moet een beetje bruin kleuren), en het citroensap toe. Roer goed door elkaar en laat een nacht in de koelkast marineren.
    2. De volgende dag zet je voldoende satéprikkers een paar uur in een bakje water. Rijg er vervolgens de stukjes vlees aan. Bak of bbq de spiesjes gaar.
    3. Maak ondertussen de saus door de gebakken uitjes fijn te malen in een blender of keukenmachine en te mengen met alle andere saus-ingrediënten en voeg dan kokend water toe om de gewenste dikte te krijgen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren