Pompoensoep met koriander

    (1)
    40 minuten

    Zelfgemaakte pompoensoep met verse koriander.


    11 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 liter kippenbouillon (vers of van een bouillonblokje)
    • 1 kilo pompoen, in blokjes
    • 1 grote ui, gesnipperd
    • 1 of 2 teentjes knoflook, uitpersen
    • 1 rode chilipeper, zonder zaadjes en in stukjes
    • scheutje olijfolie
    • scheut melk
    • scheut sinaasappelsap
    • 1/2 theelepel ketoembar
    • 1 bosje (ong. 15 gr) verse korianderblaadjes, grof gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Maak de kippenbouillon (vers of van een bouillonblokje). Schil de pompoen, ontpit, en snij in blokjes.
    2. Ui, knoflook en rode peper glazig bakken, ong. 5 minuten. Pompoen toevoegen en even meebakken, ong. 3 minuten.
    3. Bouillon toevoegen en geheel aan de kook brengen, ong. 20 minuten zachtes laten koken tot de pompoen zacht is geworden. Laat soep een beetje afkoelen.
    4. Melk en sinaasappelsap toevoegen. Soep pureren met een staafmixer. Ketoembar toevoegen en op smaak brengen met zout en peper. Als laatste de koriander toevoegen als garnering.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1)

    Beoordelingen in het Nederlands (1)

    van
    0

    Episch lekker!  -  22 feb 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren