Frambozentaart met citroencrème

    Frambozentaart met citroencrème

    3keer bewaard
    4uur30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Zoete taart met citroen, frambozen en mascarpone, vegetarisch, slow food (minimaal 1 uur per werk), zonnig en zomers.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • voor het deeg
    • 225 gr bloem
    • 80 gr poedersuiker
    • 30 gr gemalen amandelen
    • 125 gr koude roomboter
    • 1 ei
    • voor de vulling
    • 3 citroenen
    • 3 eieren
    • 200 gr fijne suiker
    • 50 gr maïzena
    • zout
    • 125 gr mascarpone
    • 350 gr frambozen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Extra tijd: 3uur in de koelkast  ›  Klaar in:4uur30min 

    1. Maak eerst het deeg: doe de bloem met suiker, amandelmeel en de gesneden blokjes boter in de keukenmachine.
    2. Laat de keukenmachine enkele minuten draaien tot er fijne, kleine kruimels ontstaan.
    3. Voeg het ei toe en meng het ei samen tot een samenhangend deeg.
    4. Kneed het deeg even door, rol het tot een bal, en wikkel in plasticfolie.
    5. Laat het deeg 3 uur rusten in de koelkast.
    6. Maak citroencrème: poets de citroen heel goed, droog af, en rasp de gele schil er af. Pers de citroenen uit. Splits voorzichtig de eieren.
    7. Klop de dooiers met suiker tot bleke crème. Klop de maïzena, het citroensap, en de geraspte schil erdoor en klop nu scheutje voor scheutje 250 ml kokend water door de dooiercrème.
    8. Schep het mengsel in een ruime steelpan en verwarm het op heel laag vuur terwijl je continu flink blijft kloppen met een garde.
    9. Neem de pan zodra het mengsel bindt van het vuur en zet hem in een bak of de grootsteen met een laag ijskoud water. Blijf wel continu kloppen.
    10. Klop in een vetvrije kom de eiwitten met een mespunt zout stijf.
    11. Klop dan met de mixer de mascarpone luchtig. Mascarpone door de geklopte citroencrème mengen.
    12. Verwarm de oven op 180°C. Rol de deegbal op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap zo groot als het bakblik. Leg het lap deeg in het bakblik en leg er aluminiumfolie op.
    13. Strooi de steunvulling erop en bak de deegbodem in ca. 20 min goudbruin en gaar.
    14. Neem het bakblik uit de oven en verwijder folie en steunvulling. Laat de deegbodem afkoelen.
    15. Breng in een steelpan 500 ml water met 50 gram frambozen aan de kook en laat 1 min zachtjes doorkoken.
    16. Strijk de citroencrème uit over de deegbodem en garneer de taart met de verse frambozen en hun sap. Serveer dit direct.

    Tip

    Extra tips: keukenmachine, plasticfolie, fijne rasp, ingevette vierkant of rechthoekige lage taartvorm met losse bodem, aluminiumfolie, steunvulling.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren