Indische huzarensalade

    Indische huzarensalade

    3keer bewaard
    50min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Lekkere zelfgemaakte huzarensalade met een Indisch tintje.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 500 gr runderpoulet
    • 1 bouillonblokje van Maggi®
    • peper, naar smaak
    • 1 kg gekookte aardappelen
    • 500 gr gekookte bieten
    • 1 pot zoetzure augurken
    • 2 appels (Jonagold of Goudreinet)
    • 1 blik (500 ml) ananas-stukjes, uitgelekt
    • Voor de dressing
    • azijn
    • olie
    • peper
    • suiker
    • zout
    • Voor de garnering
    • 1 krop sla
    • 1 potje zilveruitjes
    • paar augurken, in schijfjes
    • paar tomaten, in schijfjes
    • 1 pot mayonaise (naar wens)
    • 2 hardgekookte eieren, in plakjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Kook het vlees gaar in voldoende water met wat peper en een bouillonblokje. Laat het vlees niet te droog koken. Zorg dat de aardappelen en bieten gaar gekookt zijn.
    2. Meng de bieten, augurken, appel, ananas en het vlees met een staafmixer. Prak de aardappelen en roer door het vleesmengsel.
    3. Maak een dressing van de azijn, olie, peper, suiker en het zout, en roer dit door het aardappel-vleesmengsel. Leg het mengsel dan op een grote serveerschaal en leg er blaadjes sla rondom. Smeer de huzarensalade in met de mayonaise en garneer met de zilveruitjes, augurk, tomaat en ei.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren