Thaise kipcurrypasteitjes

    Thaise kipcurrypasteitjes

    5keer bewaard
    40min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een lekker Thais voorgerecht.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetlepel bloem
    • 350 gr kipfilets, in blokjes
    • 2 eetlepels olie
    • 6 bosuitjes, fijngesneden
    • 1 bakje (250 gr) champignons, in stukjes
    • 2 eetlepels Thaise groene currypasta
    • 400 ml kokosmelk uit blik
    • 90 gr diepvrieserwten
    • 1 limoen, schil geraspt en geperst
    • 2 eetlepels koriander, fijngesneden
    • 6 vellen bladerdeeg, ontdooid
    • 1 ei, geklopt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Breng de bloem op smaak met zout en peper. Haal de stukjes kip door de gekruide bloem en schud de overtollige bloem eraf.
    2. Verhit de olie in een koekenpan op hoog vuur en bak de kip in 5-6 minuten goudbruin aan alle kanten. Voeg de bosui en champignons toe en bak ze 1 minuut. Voeg dan de currypasta toe en bak deze al roerend 1 minuut mee.
    3. Voeg daarna de kokosmelk, erwten, limoensap- en schil toe. Draai het vuur laag en laat 5 minuten zachtje koken. Roer er dan de koriander door.
    4. Verwarm ondertussen de oven voor op 200°C. Leg het bladerdeeg op een werkvlak, snijd van de zijkanten 2 reepjes van 1 cm. Plaats een pasteivorm (of ovenvast kommetje) omgekeerd op de deegvellen. Snijd er 4 cirkels uit die 1 cm groter zijn dan de vormpjes.
    5. Verdeel het mengsel over de 4 vormen. Druk een deegreep rond elke rand en bestrijk ze met water. Leg de deegdeksels op de bovenkant en druk de randen stevig aan om ze goed dicht te maken. Bestrijk met geklopt ei.
    6. Bak de pasteitjes 20 minuten in de oven, of tot het deeg goudbruin en gerezen is. Lekker met komkommersalade of rijst.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren