Oliebollen met goudreinet

    Oliebollen met goudreinet

    1keer bewaard
    1uur10min


    Maak dit als eerste!

    Gelukkig nieuwjaar allemaal! Je hoeft niet meer naar de oliebollenkraam met dit recept.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 grote schaal oliebollen

    • 500 gr bloem
    • 250 gr blanke rozijnen en/of bruine rozijnen
    • 1,5 tot 2 goudreinetten, geraspt of in kleine stukjes
    • 2 eieren
    • 1,5 zakje (ong. 10 gr) gist
    • ongeveer 500 ml mengsel van lauwwarme volle melk + heet water
    • 1 liter zonnebloemolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Oven voorverwarmen op 50°C. Laat de rozijnen 30 minuten in water wellen en dep daarna droog.
    2. Pak een kom, doe de bloem in de kom en roer de gist er doorheen.
    3. Kuiltje maken, eieren erin. Volle melk + heet water er doorheen mixen tot er een dikke brei ontstaat.
    4. Rozijnen en appel doorheen roeren. Folie erover. Laat 45 minuten in de voorverwarmde oven rijzen.
    5. Laat de olie heel heet worden in de frituurpan. De olie moet gaan walmen. Schep ballen deeg in de hete olie en bak de oliebollen per 5 stuks goudbruin, ong. 6 minuten. Keer de oliebollen halverwege het bakken om.
    6. Schep de oliebollen met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken in het vergiet bedekt met keukenpapier.
    7. Versier met poedersuiker.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren