Eenvoudig naanbrood

    Eenvoudig naanbrood

    31keer bewaard
    2uur7min


    42 personen hebben dit gemaakt

    Met de grilstand van de oven kun je heel eenvoudig deze naan maken. Je kunt naan met knoflook maken, of een naturel naanbrood. Lekker bij je favoriete curry. Bekijk ook de video van dit recept.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 12 tot 14 naans

    • 2 1/2 theelepel droge gist
    • 225 ml warm water
    • 2-4 eetlepels suiker
    • 3 eetlepels melk
    • 1 ei, losgeklopt
    • 2 theelepels zout, of naar smaak
    • 800 gr tarwebloem (geschikt voor broodbakken)
    • 2 teentjes knoflook, fijngesneden (optioneel)
    • 50 gr boter, gesmolten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 7min  ›  Extra tijd: 1uur30min rijzen  ›  Klaar in:2uur7min 

    1. Meng gist, water en suiker in een grote kom. Laat 10 minuten staan tot het gaat schuimen.
    2. Roer melk, ei, zout en genoeg bloem erdoor om een zacht deeg te maken (je hebt misschien niet alle bloem nodig). Kneed 6 tot 8 minuten op een licht bebloemd oppervlak tot een glad en soepel deeg. Leg het deeg in een met olie ingevette kom, dek af met een vochtige doek en laat 1 uur rijzen, tot het deeg in volume is verdubbeld.
    3. Druk de lucht uit het deeg en kneed nogmaals goed door. Als je knoflook-naan wilt maken, kneed je de knoflook er nu doorheen.
    4. Trek kleine stukjes van het deeg af, ongeveer ter grootte van een golfbal. Rol tot balletjes, dek af met een doek en laat rijzen tot ze in volume zijn verdubbeld, ongeveer 30 minuten.
    5. Verhit tijdens het rijzen de grill van de oven voor.
    6. Rol de balletjes uit tot ovale lapjes. Leg op een niet ingevette bakplaat en bak 2 minuten onder de grill, tot ze lichtbruin zijn/ Bestrijk aan beide kanten met gesmolten boter en bak dan de andere kant van het brood nogmaals 2 minuten, tot de broodjes stevig en goudbruin zijn. Herhaal met het resterende deeg.

    Video

    Naan
    Naan

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    2

    Goed recept. Ik heb enkel zoals op de Amerikaanse site wordt aangeraden door iemand de melk vervangen door yoghurt. Minstens zo lekker als bij de Indier - 06 dec 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren