Ossenstaartsoep

    Ossenstaartsoep

    1keer bewaard
    1dag1uur


    2 personen hebben dit gemaakt

    Lekkere ossenstaartsoep met verse bieslook en rozemarijn.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 kilo ossenstaart
    • 2 liter runderbouillon
    • 2 zakjes ossenstaartsoep (aanlengen met water)
    • 1 ui, grof gesneden
    • takje verse rozemarijn
    • verse bieslook
    • 2 grote glazen water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1dag  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1dag1uur 

    1. Zet de runderbouillon samen met de ossenstaart op laag vuur op en laat dit 3 uur trekken (zachtjes koken). Laat daarna de bouillon koud worden (nachtje laten staan).
    2. Schep de volgende dag het vet van de bouillon af. Gebruik hiervoor keukenrol. Haal het vlees uit de soep en ontdoe het vlees van het bot en vet. Zet het vlees apart.
    3. Verwarm de soep, en doe de 2 zakjes ossenstaart soepmix, aangelengd met water bij de soep. Laat 5 minuten koken.
    4. Voeg grof gesneden ui toe aan de soep. Voeg ook verse rozemarijn en bieslook toe naar smaak. Doe het vlees terug in de pan. Voeg nog 2 grote glazen water toe aan de soep. Verwarm en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren