Harde toffee met chocola

    Harde toffee met chocola

    10keer bewaard
    30min


    1027 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een recept voor harde toffee, bedekt met een laagje chocola en amandelen. Heerlijk en nog een eenvoudig recept ook. Misschien is het handig om de eerste keer dat je het maakt een suikerthermometer te gebruiken om te checken of het toffeemengsel klaar is. Ik krijg altijd complimenten over dit recept. Je kunt ook andere noten gebruiken in dit recept. Bekijk ook de video van dit recept!

    Ingrediënten
    Porties: 32 

    • 450 gr boter
    • 400 gr kristalsuiker
    • 1/4 theelepel zout
    • 200 gr pure chocolade of melkchocolade, gesmolten
    • 120 gr amandelen, fijngehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Meng boter, suiker en zout in een zware steelpan met dikke bodem. Verwarm op middelhoog vuur, tot de boter is gesmolten. Breng aan de kook en laat het mengsel koken tot het amberkleurig is, of de temperatuur 140°C heeft bereikt. Roer af en toe door.
    2. Terwijl het toffeemengsel kookt, bedek je een bakplaat met opstaand randje met bakpapier.
    3. Schenk het toffeemengsel in het bakblik (wees voorzichtig, het mengsel is erg heet).
    4. Smelt de chocolade en verspreid een dunne laag over de toffee. Bestrooi met de gehakte noten en druk deze licht aan.
    5. Zet de toffee in de koelkast tot het hard geworden is. Breek in stukken en bewaar in een luchtdichte trommel.

    Video

    Harde toffee met chocola
    Harde toffee met chocola

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    HeidiEnImkeDirkx-steevens
    0

    was heel makkelijk en het resultaat is heerlijk. Zag er als cadeautje leuk uit voor nieuwjaar bij vrienden. Bedankt voor het recept - 31 dec 2012

    HeidiEnImkeDirkx-steevens
    0

    - 31 dec 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren