Romige mosterdsoep

    Romige mosterdsoep

    11keer bewaard
    35min


    56 personen hebben dit gemaakt

    Hieronder vind je mijn basisrecept voor mosterdsoep. Vaak voeg ik op het eind nog wat extra ingrediënten toe, zoals uitgebakken spekjes, gebakken prei, gebakken champignons of stukjes lente-ui. Allemaal erg lekker!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 50 gr boter
    • 60 gr bloem
    • 125 ml room
    • 1 liter bouillon
    • 2 eetlepels mosterd van Abraham (zachte)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:35min 

    1. Maak een roux door de boter te smelten en samen te roeren met de bloem. Zet dit zacht en laat 10 minuten garen.
    2. Verwarm de bouillon, doe de roux erbij, roer het glad, en laat 10 minuten koken. Blijf regelmatig roeren.
    3. Zeef de soep. Doe de mosterd erbij. Voeg de room toe, maar pas op dat de soep niet meer mag koken. Voeg nu eventueel nog verdere ingrediënten toe, zoals spekjes, prei of champigons (allemaal eerst even bakken). Eet smakelijk!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren