Muhammara

    Muhammara

    7keer bewaard
    10min


    11 personen hebben dit gemaakt

    Een exotische dip van walnoten met een vleugje granaatappel. Het gerecht komt oorspronkelijk uit Syrië en is ook populair in delen van Libanon en Turkije. Serveren met pitabrood.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 4 eetlepels extra virgin olijfolie
    • 50 gr paneermeel
    • 50 gr fijngehakte walnoten
    • 4 teentjes knoflook, tot puree gestampt
    • 3 eetlepels citroensap
    • 2 eetlepels granaatappelsiroop of -sap
    • 1 theelepel gemalen komijn
    • 1 theelepel gemalen gedroogde chilipeper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Klaar in:10min 

    1. Olijfolie, paneermeel, walnoten, knoflook, citroensap, granaatappelstroop, komijn en chilipeper in een blender of keukenmachine tot een smeuïge saus pureren. Serveren met puntjes pitabrood.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren