Franse bonenschotel

    Franse bonenschotel

    2keer bewaard
    35min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Franse ovenschotel met bruine bonen, gehakt en stukjes ham met een korstje van oude kaas. Aan tafel!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 uien, gesnipperd
    • 2 preien, in ringen
    • tijm
    • 40 gr boter
    • 250 gr gehakt
    • zout
    • cayennepeper, naar smaak
    • 2 potten (ong. 700 gr) bruine bonen
    • 2 plakken dikke ham
    • 1 ei
    • 100 gr geraspte oude kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C.
    2. Smoor de gesnipperde uien en de in plakjes gesneden prei met de tijm in de boter gaar.
    3. Voeg hieraan al roerende het gehakt en de kruiden toe tot het gaar is. Laat de bonen wat uitlekken en roer ze met de in blokjes gesneden ham, het losgeklopte ei en de helft van de geraspte kaas door de gefruite uien.
    4. Breng alles op smaak en giet het geheel in een beboterde vuurvaste ovenschotel. Strooi er de rest van de kaas over en plaats de ovenschotel gedurende 20 minuten bovenin in de oven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren