Tomatentaart

    Tomatentaart

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur10min


    Maak dit als eerste!

    Hartige taart met tomaten, zure room, Provençaalse kruiden en geraspte kaas.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • Deeg
    • 150 gr volkorenmeel (bloem)
    • 100 gr zelfrijzend bakmeel
    • 150 gr boter
    • zout
    • 2 eieren
    • Vulling
    • 10 kleine tomaten, in plakjes
    • 1 eetlepel (15 gr) boter
    • zout
    • Provençaalse kruiden
    • 2 eieren
    • 50 ml zure room
    • 150 gr geraspte kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C.
    2. Meng het volkorenmeel en het zelfrijzend bakmeel samen met 150 gr boter, een snufje zout en de 2 eieren. Kneed tot een samenhangend deeg, rol het uit op een bloembestoven aanrecht, leg het in een ingevette en met bloem bestrooide ovenschaal/bakvorm en bak het 15 minuten in de voorverwarmde oven.
    3. Tomaten klein snijden. 15 gr boter smelten en de gebakken bodem hiermee bestrijken. Plakjes tomaat hierop leggen en met zout en Provençaalse kruiden bestrooien.
    4. Eieren loskloppen met zure room, kaas, zout en peper en dit over de tomaten gieten. Taart 25 minuten in de voorverwarmde oven bakken op 200°C.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren