Champignonfondue

    Champignonfondue

    Voeg toe aan favorieten!
    20min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Kaasfondue met champignons. Lekker met stukjes stokbrood.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 150 gr champignons
    • 300 ml water
    • 1/2 bouillonblokje
    • 40 gr boter
    • 40 gr bloem
    • 75 gr Kernhem kaas
    • 150 gr jong belegen Goudse kaas
    • 75 gr fijngesneden ham
    • peper en zout
    • 2 eetlepel gehakte peterselie
    • 1 stokbrood

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

    1. Maak de champignons schoon, snijd ze in plakjes en kook deze in water met het bouillontablet gaar.
    2. Smelt de boter, voeg de bloem toe en daarna scheutje voor scheutje het champignonnat, zodat een mooie gladde saus verkregen wordt. Snijd de kaas in heel kleine blokjes en roer deze met de ham door de saus en laat de kaas smelten. Voeg de champignons toe en maak de fondue op smaak af met peper, zout en de fijngehakte peterselie.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren