IJstaart

    IJstaart

    Voeg toe aan favorieten!
    4uur


    Maak dit als eerste!

    Het is heel leuk en lekker om een keer een ijstaart te serveren in plaats van een fruittaart. Lekker zomers!

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 ijstaart

    • 150 gr boter of ongezouten margarine
    • 100 gr basterdsuiker
    • 2 zakjes vanillesuiker
    • 2 eierdooiers
    • 2 eetlepels cacaopoeder
    • 2 borrelglaasjes rum
    • 2 eiwitten
    • 3 zakjes klop klop (van Dr. Oetker®)
    • 1 zakje vanillesuiker
    • 150 ml melk
    • 1 pak lange vingers

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 3uur  ›  Klaar in:4uur 

    1. Vet een springvorm in of bekleed de springvorm met aluminiumfolie. Meng met de mixer de boter, suiker, 2 zakjes vanillesuiker, 1 borrelglaasje rum, de eidooiers en de cacaopoeder tot een smeuïge massa.
    2. Klop de eiwitten stijf en roer deze er tot slot doorheen. (Eiwitten stijfkloppen in een schone vetvrije kom met schone gardes). Klop 3 zakjes klop klop met 1 zakje vanillesuiker en 150 ml melk goed stijf.
    3. Meng 1 borrelglaasje rum met eenzelfde hoeveelheid water en doop hierin de lange vingers. Bedek de bodem met de lange vingers. Doe hierop het mengsel met de cacao. Hierop weer een laag met het restant lange vingers (hoeft niet helemaal bedekt).
    4. Hierbovenop moet nu een laag klop klop, eventueel een deel met de garneerspuit (voor een feestelijker uiterlijk van de taart, de smaak wordt er echt niet beter op).
    5. Versier de taart naar wens bijv. met geraspte chocola of rumbonen.
    6. Zet de taart nu in de vriezer. Na ongeveer 3 uur is de taart klaar.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren