Oud-Hollandse appeltaart

    Oud-Hollandse appeltaart

    26keer bewaard
    1uur35min


    36 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een recept voor een oud Hollandse appeltaart met een kleine persoonlijke toevoeging, een beetje custardpoeder. Erg lekker.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 appeltaart

    • 230 gr bloem
    • 125 gr boter
    • 2 gr zout
    • 125 gr basterdsuiker
    • 1 eetlepel melk
    • 1 ei
    • 1 kilo zure appels (bijv. Goudreinetten)
    • 100 gr suiker
    • 1 theelepel kaneel
    • 2 eetlepels custardpoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Extra tijd: 15min afkoelen  ›  Klaar in:1uur35min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Zeef de bloem en basterdsuiker.
    2. Snijd de boter in de bloem klein, voeg de basterdsuiker, zout, melk en het losgeklopte ei (een beetje bewaren) toe en kneed dit tot een soepele bal. Zet deze bal in de koelkast en ga verder met de vulling. Schil de appelen en verwijder de klokhuizen. Snijd ze in dunne plakjes of kleine stukjes. Voeg de suiker, kaneel en custard toe (goed door elkaar schudden).
    3. Besmeer een springvorm (Ø 30 cm) met boter. Ga nu verder met het deeg. Rol deze uit op een met bloem bestrooide tafel tot een gelijkmatige lap van 2 tot 3 mm dik. Snijd hier de bodem uit en leg deze in de springvorm. Snijd nu lange repen van ongeveer 3 cm en dit is de wand.
    4. Vul nu de vorm met appelstukjes, schep dit met een schuimspaan, zodat het niet te nat wordt. Rol de deegresten opnieuw en snijd hiervan repen van ongeveer 0,5 cm breed. Leg dit als een vlechtwerk over de appelen en besmeer het deeg met het laatste beetje van het ei.
    5. Plaats de appeltaart op het rooster in de oven. Laat deze in 60 minuten lichtbruin en gaar worden. Kijk na 45 minuten. Als de taart er goed uit ziet, zet je de oven uit en laat de appeltaart nog 15 minuten in de warme oven staan.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    van
    4

    Wat een super fijn recept! Makkelijk en super lekker! Dank je wel - 25 dec 2012

    van
    0

    - Gewaardeerd op - 29 mrt 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren