Hutspot met draadjesvlees

    Hutspot met draadjesvlees

    8keer bewaard
    5uur15min


    12 personen hebben dit gemaakt

    Zo maak je hutspot met draadjesvlees. Het is ongeveer na 5 uur klaar, en als je het de volgende dag opwarmt is het nog lekkerder.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 800 gr riblappen
    • vloeibare margarine
    • 1 theelepel rode wijnazijn
    • 1,5 kilo aardappelen, geschild
    • 1,2 kilo wortels, klein gesneden
    • 800 gr uien, gesneden
    • 25 gr margarine
    • zout en peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 5uur  ›  Klaar in:5uur15min 

    1. Braad de riblappen in de vloeibare margarine snel op een hoog vuur aan beide zijden aan en bestrooi het vlees met zout en peper. Voeg de wijnazijn toe en blus af met heet, gekookt water. Doe het deksel op de braadpan en laat het vlees sudderen gedurende 2 uur op de kleinere gaspit (niet het sudderpitje!). Let op dat het water niet verdampt en draai het vlees een paar keer om in het vocht.
    2. Na 2 uur moet het vlees nog 2 uur op het sudderpitje.
    3. Doe de gesneden wortels en uien met een laagje water in de grootste pan. Voeg een snufje zout toe en laat het aan de kook komen. Draai het vuur lager en laat het 30 min. zachtjes koken.
    4. Na ong. 10 minuten kunnen de aardappelen op het vuur; ook hierbij een snufje zout. Als de wortels en uien goed gaar zijn het kookvocht afgieten in de maatbeker tot 500 ml; de wortels en uien in een vergiet laten uitlekken. Voeg de margarine toe aan dit kookvocht en laat dit smelten.
    5. De aardappelen ook afgieten en even op het vuur laten smoren, daarna goed tot kruim schudden. Vervolgens de aardappelen met de stamper fijn stampen en het kookvocht in gedeelten toevoegen tot een puree ontstaat. Vervolgens de wortels en uien in porties toevoegen en alles nog goed vermengen en stampen.
    6. Deze heerlijke hutspot eet je op je bord met een kuiltje in het midden waarin je jus schept en daaroverheen wordt peper gestrooid. Als het vlees uit elkaar valt op je bord dan is het echt draadjesvlees.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren