Mueslireepjes

    Mueslireepjes

    3keer bewaard
    35min


    Maak dit als eerste!

    Heerlijk en makkelijk als ontbijt en prima voor tussendoor. Je zult nooit meer een mueslireep uit de supermarkt willen!

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • 200 gr volkorenbloem
    • 75 gr rietsuiker
    • 2 theelepel bakpoeder
    • 1 theelepel kaneelpoeder
    • 1 theelepel gemberpoeder
    • 1/2 theelepel zeezout
    • 150 gr havervlokken
    • 100 gr gedroogde abrikozen, fijngehakt
    • 75 gr zonnebloempitten
    • 175 ml ongezoete appelmoes
    • 100 ml ongezoete appelsap
    • 3 eieren
    • 2 theelepels plantaardige olie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Bekleed een ondiep bakblik van 20 x 30 cm met bakpapier. Verwarm de oven voor op 200°C.
    2. Doe de bloem, suiker, bakpoeder, kruiden en zout in een kom en roer alles door elkaar. Roer de havervlokken, abrikozen en zonnebloempitten erdoor. Meng in een andere kom de appelsap, appelmoes, eieren en olie door elkaar. Roer dit mengsel door de aangemaakte bloem.
    3. Giet het beslag in het bakblik en strijk de bovenkant glad. Bak het in de oven op 200°C in 15-20 minuten gaar en lichtbruin. Haal het uit de oven en laat het afkoelen en snijd het in 16 repen. In een afgesloten bakje zijn de repen tot 3 dagen houdbaar.

    Variatie

    Meng eventueel 100 gram gemengde noten door de bloem. Meng 2 eetlepels havervlokken met 1 eetlepel amandelschaafsel en strooi dit over de bovenkant voordat het in de oven gaat.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren