Rollade gevuld met gehakt en groenten

    Rollade gevuld met gehakt en groenten

    5keer bewaard
    1uur40min


    8 personen hebben dit gemaakt

    Een sappige rollade gevuld met gehakt, wortel, sperziebonen en ui. Een speciaal gerecht, niet alleen voor Kerst!

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 rollade

    • 2 kilo doorregen varkensvlees (of varkensfilet)
    • zout
    • peper
    • 1 grote ui
    • 3 teentjes knoflook
    • 100 gr boter
    • 300 gr half-om-half gehakt
    • 2 wortels, in stukken
    • 100 gr sperziebonen
    • 4 takjes verse peterselie
    • 1 ei

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur20min  ›  Klaar in:1uur40min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ovenschaal of braadslee in.
    2. Snij het vlees zo in, dat je een mooie rechthoekige lap vlees hebt, makkelijk om op te rollen. Bestrooi met zout en peper.
    3. Snij de ui en 3 teentjes knoflook fijn. Bak deze in een beetje boter in een koekenpan op laag vuur. Voeg het gehakt toe, bak dit rul en bruin en breng eventueel op smaak met zout en peper.
    4. Kook de wortels en de sperziebonen in ruim water beetgaar.
    5. Voeg de fijngehakte peterselie en een ei toe aan het gehaktmengsel en roer door.
    6. Verspreid de vleesvulling over het midden van de varkensfilet en verdeel vervolgens de bonen en wortels erover.
    7. Rol het vlees stevig op en bind vast met keukentouw. Leg de rollade in de ingevette ovenschaal en verdeel er nog wat kleine blokjes boter over.
    8. Zet de schaal in de oven en bak de rollade in ongeveer 1 uur bruin en gaar.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren